“Duurzaamheid is de nieuwe standaard zonder daarbij in te leveren op kwaliteit of esthetiek. Hoogwaardig design met een positieve impact op mens en maatschappij.”

Marijn Muller – Cartoni Design

Cartoni Design is een design label dat meubels ontwerpt zonder dat hier ongebruikte stoffen bij komen kijken. Als een echte Urban Miner gaan zij op zoek naar bruikbare circulaire input die zij gebruiken als grondstof voor hun ontwerpen. Zo transformeren zij bestaande afvalstromen naar waardevolle producten. Deze transformatie vind plaats op diverse sociale werkplaatsen. 

Cartoni Design ziet het als hun verantwoordelijkheid en plicht om producten zo duurzaam mogelijk en met positieve impact te ontwerpen en produceren. Hierdoor hoeft de eind gebruiker zich alleen te focussen op welk ontwerp qua vorm, stijl, prijs of gebruiksgemak het beste bij hem of haar past.

Cartoni Design heeft met verschillende grote producerende bedrijven afspraken gemaakt over het gebruik van hun reststroom. Door dit op een slimme manier toe te passen lossen zij niet alleen een afval probleem op maar kunnen zij ook continuïteit bieden in hun productieproces.

www.cartonidesign.com