“Onze verf wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek die draait op zelf opgewekte energie van zonnepanelen. De binder, het belangrijkste ingrediënt van de verf, wordt gemaakt van gerecycled sloophout.”

Laurens van Dort – fairf

Fairf is ontstaan vanuit een sociale ondernemersdroom om kansarm en kansrijke mensen in binnen- en buitenland een kleurrijk toekomst te bieden. Fairf zet zich in om een positieve impact te maken. De verf, op basis van biobased grondstoffen, is van hoge kwaliteit en de service is zo opgezet dat de klant centraal staat. Fairf is op waterbasis en bevat geen gevaarlijke vluchtige stoffen. Dit merk je meteen wanneer je een blik opent. De verf is namelijk nagenoeg geurloos.

De binder in de muurverf is gemaakt uit gerecycled sloophout. Zo blijft de CO2 in het product en hoeven er geen bomen gekapt te worden. Het rendement van Fairf is hoog, dus kan je met een beetje verf een grotere muur doen. Kortom; Fairf is duurzaam voor mens en milieu.

Jouw aankoop steunt creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden zodat ook zij hun toekomst kunnen kleuren. In samenwerking met Favela Painting heeft Stichting Fairf Charity Projects afgelopen jaar een verffabriek in een sloppenwijk in Rio de Janeiro, kunnen opzetten. De verffabriek, waar locals werken, produceert verf voor de kunstwerken van lokale kunstenaars. Deze kunstenaars kleuren de wereld door van de kale huizen in de Favela openbare kunstwerken te maken.

www.fairf.nl