“Materialen behouden hun waarde voor onbepaalde tijd of anders zolang als mogelijk. Dit voor het behoud van onze ‘uitputbare’ leefomgeving en middelen.”

Elvin de Haan – Lonc

Lonc ontwerpt binnen- en buitenmeubilair die met hun lange levenscyclus perfect passen in het milieu en volgens de regels van de circulaire economie. Binnen het gehele ontwerp- en productieproces maken zij weloverwogen beslissingen met betrekking tot het effect en invloed op natuur en samenleving. Zij willen ook bijdragen aan een wereld zonder afval.

Minimalistisch en sierlijk. Een stoel die je hart verovert. Door zijn eenvoud. De door Lonc ontworpen stoel, de Slim, is een stoel die honderd procent circulair is. Alle gebruikte materialen komen uit hernieuwbare bronnen. Accoya-hout en lijnzaad zijn de belangrijkste ingrediënten. De stoel haalt zijn constructiestijfheid uit de combinatie van het houten frame en de gefixeerde linoleum zitting en rugleuning. Het hout is afkomstig uit productiebossen en verduurzaamd met azijn. Het resultaat: een licht en onverwoestbaar zitmeubel. 

 

Lonc heeft de Slim ontwikkeld in samenwerking met Accoya en Forbo, gerenommeerde bedrijven die eveneens koplopers van de circulaire economie zijn.

www.lonc.nl