‘Het kunststof is gered van verbrandingsovens, omdat afnemers de eerste tientallen kilo’s niet willen in verband met een zeer klein risico van kleurafwijkingen in het materiaal’.

Joanet van Wetten – Murray

Murray ontwerpt fauteuils voor binnen- en buitengebruik. Deze zijn gemaakt in Europa van 100% gerecycled kunststof. Het kunststof is gered van verbrandingsovens, omdat afnemers de eerste tientallen kilo’s niet willen in verband met een zeer klein risico van kleurafwijkingen in het materiaal.Murray ziet deze afwijkingen als toegevoegde waarde.

Het kunststof poeder wordt geïnjecteerd in een machine die transformeert het in spaghetti van vloeibaar plastic. Een eenzijdige vorm verzamelt het gesmolten materiaal. De binnenkant is daarom gecontroleerd en comfortabel, terwijl het buitenoppervlak onregelmatig is, met de geschiedenis van het productieproces. Het onderstel van de fauteuils wordt gemaakt van onderdelen, van oude gebruikte dranghekken.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van reststromen heb je te maken met lichte kleurverschillen, dat elke stoel uniek maakt.

www.murray-nl.com