“We zien ze. We passeren ze. We gaan door. Ze zitten verstopt in hun beschutte werkplaatsen. Houden zich stil, verscholen achter hun dagelijkse beslommeringen op een beschutte werkplaats. En wij gaan hen voorbij.

Mira Nasruddin – Plankstaal

Wat weten we eigenlijk van deelnemers op een beschutte werkplaats? Van deze mensen die we nooit spreken, maar overal zien? Het antwoord is verweven in de collectie van Plankstaal. De collectie bestaat uit minimalistische meubelen die met liefde zijn gemaakt door een bijzondere groep mensen. Plankstaal ontwikkelde een leermethode met een overzichtelijke bouwinstructie, bestaande uit zes stappen. Door middel van deze leermethode leren de deelnemers lassen en houtbewerken en zo verbreden zij hun horizon.

De meubels van Plankstaal zijn gegoten in een simpele, maar strakke constructie van planken en staal. Een wisselwerking tussen staal en planken en tussen bedenker en makers. De collectie is duidelijk, recht door zee, zonder poespas. Maar nog belangrijker: gemaakt met enorm veel liefde en passie voor het vakmanschap.

De collectie laat zien dat er veel liefde en passie te halen valt uit mensen die volgens sommigen al zijn opgegeven door de maatschappij.

www.plankstaal.com