“Met de producten van Rescued koop je een stukje geschiedenis. Geen enkele product is hetzelfde. De kleine imperfecties in het materiaal zijn kenmerken uit het vorige leven en karakteriseren het product.”

Evelien Preisser – Rescued

Creatiebureau, Rescued, heeft een goed oog voor detail. Zij transformeren afval tot mooie en unieke interieur producten geïnspireerd door de schoonheden en toevaligheden van onze natuur.

The Cansit, het eerste product waar Rescued in de markt mee kwam, ontstond bij ‘toeval’ Afval van Olijfolie blikken verrijkten de straten van Griekenland, wachtend om te worden opgehaald door plaatselijke afvalruimers. Rescued besloot dat deze olijfolie blikken te mooi waren om te worden weggegooid en verzamelden deze blikken om vervolgens te transformeren naar poefjes.

Rescued heeft diverse samenwerkingen met verzamelaars van schoon afval. Waar zij vroeger zelf op zoektocht gingen, worden zij nu verrast met restanten van diverse bedrijven. Van grote stukken oud tentdoek van de legertent tot aan grofvuil van de stad. Textiel, metaal, sloophout en nog veel meer.

www.rescued.nl