“We ontwerpen tijdloze modulaire elementen met een lange levenscyclus. Een multifunctioneel wandelement die bij het demonteren direct in grondstof gescheiden is.”

Sjoerd Jonkers – Valence Design

Een Nederlands designmerk dat zich exclusief richt op functionele wand bekleding, dat is Valence Design. Er zijn inmiddels meer dan 62 verschillende elementen, met als basisvorm de zeshoek, in diverse uitvoeringen voor op een wand. Naast het feit dat het element van vilt een belangrijke taak binnen de ruimte vervult; het verbeteren van de akoestiek, onderscheidt elk element zich door zijn materiaal en functie.

Valence Design is een designmerk waar je voor een originele klok, wandhaak, spiegel, prikbord en nog vele andere functionele wand bekledingen aan het goede adres bent.

Producten en grondstoffen uit het Valence Design wandsysteem zijn eenvoudig opnieuw te gebruiken. Bij het ontwerpproces is rekening gehouden met de belangrijkste uitgangspunten van de circulaire economie. Sommige onderdelen zijn bijvoorbeeld al gemaakt van gerecycled materiaal (PET flessen), zoals het vilt. Bijna alle onderdelen van de collectie worden in Nederland geproduceerd, waardoor het mogelijk is de kwaliteit en duurzaamheid van de bronnen te controleren.Valence Design is genomineerd voor de Accenture Innovation Award; thema duurzaamheid, voor hun bijdrage aan de circulaire economie.

www.valence.design