“De uitgesproken kleuren en het materiaalgebruik brengen zachtheid en warmte in een ruimte. Daardoor kunnen ze een kale kantoortuin cachet een eigenheid geven”

Ivo van den Baar – Wandschappen

Het werk van kunstenaarsduo Nicole Driessens & Ivo van den Baar getuigt van een grote liefde voor materiaal en ambachten. In de aandacht voor het maken van de werken met voornamelijk textiel en epoxyhars schuilt een belangrijke betekenis. Beide materialen zijn zowel in twee als drie dimensies te gebruik. Ze beschikken over een uitgebreid scala aan technische mogelijkheden en zeggingskracht. Kunstwerken kunnen zowel schilderkunstig als beeldhouwkunstig worden ontwikkeld afhankelijk van de toegepaste technieken, die veel aandacht en tijd vergen. De trivialiteit van de gekozen onderwerpen wordt opgeheven door de tijd die er aan een kunstwerk is besteed. Het vuil wordt de bron van schoonheid.

Door deze transformatie brengen Driessens & van den Baar de rauwe buitenwereld opnieuw in huis, maar deze keer als kunstwerken. De toeschouwer zal vanaf nu met een andere blik naar zijn omgeving kijken.

www.wandschappen.nl