“De uitgesproken kleuren en het materiaalgebruik brengen zachtheid en warmte in een ruimte. Daardoor kunnen ze een kale kantoortuin cachet een eigenheid geven”

Ivo van den Baar – Wandschappen

WANDSCHAPPEN is de ontwerpstudio, opgericht door Nicole Driessens en Ivo van den Baar in Charlois, Rotterdam. Als ontwerpers hebben ze producten ontwikkeld, gebaseerd op visuele kunst concepten, omgezet in produceerbare ontwerpen. Hun liefde voor textiel en ambachten heeft geleid tot handgemaakte producten van hoge kwaliteit, die wereldwijd worden getoond en verkocht. De collecties van Felt Plants, Felt Vases en Felt Wall Objects zijn het meest bekend.

Het idee om planten van vilt te maken ontstond uit een concept over migratie in de wijk waar WANDSCHAPPEN woont en werkt. Het gebied, Charlois geheten, is een berucht deel van de stad Rotterdam, waar mensen van over de hele wereld (vaak vluchtelingen die uit oorlogsgebieden komen) een nieuw leven proberen te beginnen. Op het moment dat mensen hun nieuwe huizen gaan in te richten en planten kopen, weten de bewoners van het gebied dat ze nieuwe buren zullen hebben.

“You feel at home where you grow your own plants”.

www.wandschappen.nl