maart | 2021

Niet alleen fonetisch de branche waar wij ons op richten, maar voornamelijk de Duitse wiskundige die in de negentiende eeuw als eerste het bestaan van oneindigheid bewees. Hij vond ze toentertijd in cijfers waar wij ze vandaag de dag vinden op grondstof- en productniveau.

Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantor, geboren op 3 maart 1845 in Sint-Petersburg Rusland verhuisd, vanwege de gezondheidstoestand van zijn vader, met het gezin op zijn elfde naar Duitsland. Hij begon na zijn middelbare school aan de universiteit van Zurich, maar na het overlijden van zijn vader en in het bezig van aan aanzienlijk fortuin verlegde hij zijn studies naar de universiteit van Berlijn. Hier promoveerde hij met een proefschrift over een onderwerp uit de getaltheorie en werd later mede dankzij dit proefschrift, maar ook door zijn formalisatie en wiskundige verdieping van het begrip oneindigheid benoemd tot hoogleraar wiskunde aan de Martin Luther Universiteit van Halle-Wittenberg.

Naast de achternaam van de grondlegger van oneindigheid is het voor ons een ontzettend mooie bijkomstigheid dat het fonetisch ook nog eens de branche is waar wij ons op richten.

Dit verhaal deel je met ...