mei | 2022

Anne-Claire Martens is specialist in duurzaamheid binnen de interieursector, interieurontwerper, fotograaf, auteur en spreker. Ze schreef de allereerste duurzame interieurgids ‘Kleine gids, Grote impact’ en adviseert bedrijven en consumenten over het maken van duurzame keuzes in woon- en werkomgeving. Een inspirerende vrouw en ontwerper. 

Specialist duurzaamheid, ontwerper, auteur en fotograaf

Anne-Claire Martens

Een blijvertje

Mijn knuffel “beertje”. Mijn vriend voelt zich soms het derde wiel aan de wagen, maar ik zweer bij een betere nachtrust met die knuffel in bed. Dus hij blijft. Punt.

Zoek en ontdek

Stop met reizen vooraf plannen. Ga als je zin hebt, plan niets en laat alles aan het toeval over. Connect met de mensen die op je pad komen en dan zul je zien; overal waar je komt is er magie. Zowel aan de andere kant van de wereld, als in het dorpje in de buurt.

Inspiratiebron

De natuur! Niets zo mooi als materiaal en kleur in haar rauwe vorm.
 

Goed idee

Focus op de 10 grootste vervuilers in de wereld. Dan kunnen we met z’n allen wat relaxter zijn over die vliegreis die we graag zouden willen maken. Vaak zit ik in tweestrijd met mezelf als ik in een vliegtuig zit. Dan bedenk ik 101 excuusjes waarom ik dit verdiend heb en me niet schuldig hoef te voelen. Een van die excuusjes is het bovenstaande, maar daar zit ook écht een kern van waarheid in als je het aan mijn ego vraagt 😉

Leuk leermoment

Moet ik er eentje kiezen? De belangrijkste: moedige dromen kosten tijd. En bloemen hebben regen nodig om te groeien. En Rome was ook niet in een dag gebouwd. Oh en kriebels in je buik betekent dat je aan het groeien bent als mens. Of dat je iets verkeerds hebt gegeten…

Blunder en glunder

“Oke interessant allemaal, maar wie ben jij eigenlijk?” werd er gevraagd nadat ik mijn eerste lezing had gegeven. Was ik gewoon totaal vergeten om mezelf voor te stellen!

Eerst Napels zien en dan sterven

Ik zou graag een hondje willen. Ik denk dat ik dan wel redelijk compleet ben.

Dit verhaal deel je met ...