Ontwerper

Pepijn Fabius Clovis

september | 2023
Ontwerper Pepijn Fabius Clovis is een favoriet van het team van Cantor. Zijn werk bevindt zich tussen kunst en design en is zowel esthetisch als functioneel. Hij maakt interieurobjecten, bruikbare sculpturen, producten en meubels. En dat allemaal gemaakt van restmateriaal. Hij onderscheidt zich door zijn grenzeloze fantasie en speelse vormgeving.

Ontwerper

Pepijn Fabius Clovis

Een blijvertje

Mijn grote verzameling aan gebruikte, ongewone, functionele onderdelen en boeken. Maar ook gekke papiertjes. Ik denk altijd aan de geschiedenis en eventuele potentie van dat soort dingen. Ik kan er geen afstand van doen. Gelukkig ben ik inmiddels redelijk goed geworden in het bewaren en archiveren van al die ‘troep’.

Zoek en ontdek

Ik ben altijd op zoek naar datgeen dat voor mij het juiste is, maar ook naar iets unieks en tijdloos. Naar mijn mening zijn er weinig producten, kunstwerken of gebouwen die hun stoffelijke verantwoordelijkheid verdienen in de alsmaar groeiende jungle van blijvende creaties. Ik heb onlangs een auto aangeschaft die voor mij een perfecte samenkomst van tijdsgeest, functionele, technische en esthetische perfectie bereikt. Misschien is dit wel een iets te oppervlakkig voorbeeld. Haha. Oké… een ontdekkingstocht waar ik echt heel trots op ben? Mijn stage bij Design Studio Kiki & Joost. Zij zijn mijn voorbeelden en hebben een van mijn eerste creaties aangeschaft en in hun huis geplaatst. Dat hoort toch wel bij een van mijn succesverhalen.

Inspiratiebron

Allerlei dagelijks voorkomende dingen en objecten zoals stedenbouwprojecten waar ik, tijdens de afbraak van gebouwen, materialen in puin zie liggen. Ik breng graag tijd door in kringloopwinkels. Ik ervaar dit als een musea van het dagelijks leven met een zichtbare tijdsgeest. Ik vind daar de vreemdste objecten die ik soms gebruik voor het realiseren van mijn werk.

Goed idee

Hergebruik én het opnieuw kunnen bekijken van situaties, zonder jezelf te verliezen in het aardse, materialistische en ijdele dat we allemaal hier wel in ons hebben. Je nuchter opstellen en geduld hebben is voor het creëren van schoonheid een zeer goed idee te allen tijde!

Leuk leermoment

Doordat ik al snel, tijdens mijn studie, in aanraking ben gekomen met de mindere leuke kant van de zakelijke wereld heb ik het idee dat ik nu weet wat ik wél en wat ik niet moet doen. Ik volg graag mijn gevoel en op het vertrouwen in mijn kunnen en kunsten. Echter laat deze wereld dat niet altijd toe, zonder de kans te vergroten dat ik er zelf financieel (en als mens) de dupe van wordt.

Blunder en glunder

Mijn vazen, geïnspireerd op Delfsblauw, zijn op vele plekken in de wereld aangekocht. Als ik denk aan de mensen en organisaties die deze creaties bewonderen kan ik mij zo trots voelen. Én ik ben ook trots op mijzelf dat ik als een van de weinige zelfstandige ondernemende kunstenaar een zaak weet te runnen waar ik van kan leven. Geen blunder, maar glunder.

Eerst Napels zien en dan sterven

In een Porsche Oldtimer rijden. Een huis bezitten in the middle of nowhere én een kopje thee drinken met muzikant Alex Turner.

Dit verhaal deel je met ...