Eigenaar van Goodfuture (fair workwear)

Remco Dupuis

februari | 2023

Voor onze blog spreekt Remco Dupuis, eigenaar van Goodfuture (fair workwear) vanuit het hart. Een intrinsieke en gemotiveerde man die dagelijks hard werkt om de markt voor bedrijfskleding in Nederland en daarbuiten te verduurzamen. De ambitie van Goodfuture? Het oprechte bedrijf blijven zoals we dat al zijn, waar medewerkers met plezier naar toe komen om samen de grote verandering tot stand te brengen. Remco Dupuis is vast beraden om ervoor te zorgen dat duurzame bedrijfskleding vanzelfsprekend wordt en dat al het ‘andere’ als abnormaal zal worden beschouwd.

Eigenaar van Goodfuture (fair workwear)

Remco Dupuis

Een blijvertje

Eén van mijn spijkerbroeken. Die heb ik al jaren en is mijn favoriet! Kleding moet lang mee gaan, zodat we minder vaak nieuwe grondstoffen gebruiken. Dat is waar voor mij duurzaamheid begint.

Zoek en ontdek

Ik ben op zoek naar het moment van realisatie dat onze duurzame bedrijfskleding niet duurzamer kan worden, dan dat het al is. Ik ben alleen benieuwd of en wanneer we dat moment ooit gaan bereiken (want iets kan altijd nóg duurzamer).

Inspiratiebron

Shirley Schijvens van Schijvens Confectiefabriek in Hilvarenbeek. De manier waarop zij als producent circulariteit in haar bedrijf heeft geïntegreerd is een grote inspiratie voor mij en Goodfuture. Ze heeft een intrinsieke motivatie en een ongekende aanstekelijke enthousiasme. Wat zij als producent uitstraalt, zenden wij door naar onze eindgebruikers. 

Goed idee

Meer bedrijven die gaan opstaan om, naast zonnepanelen of het wagenpark, ook andere bedrijfsonderdelen zoals bedrijfskleding te zien als een belangrijk instrument in het MVO-beleid. Er is op meerdere vlakken nog genoeg verandering nodig om positieve impact te bereiken. Zo is, naast petrochemie, de textielsector nog steeds de meest vervuilde sector wereldwijd!

Leuk leermoment

Het besef dat ik meer mag stil staan bij de mijlpalen die we bereiken met Goodfuture. We worden blij van nieuwe relaties, die we gelukkig wekelijks mogen verwelkomen. Ik sta er misschien niet altijd genoeg bij stil dat het verwelkomen van een nieuwe relatie ook betekent dat deze organisatie een mooie stap heeft gezet in hun duurzaamheidsbeleid. Dat is echt iets om trots op te zijn!

Blunder en glunder

Waar ons bedrijf momenteel enorm van glunder, is de gedachte aan onze nieuwe pand dat eraan zit te komen. Ik kijk enorm uit naar de realisatie van de showroom waar we onze relaties mee mogen nemen in de reis van Goodfuture.

Eerst Napels zien en dan sterven

Dan nog even iets persoonlijks: ik wil graag nog een keer een bezoek brengen aan Graceland. Door de jaren heen ben ik steeds meer geraakt door de muziek van Elvis Presley en zijn bijzondere persoonlijkheid. Ik ben geen die-hard fan maar vind het stiekem wel jammer dat ik zijn topjaren niet live heb meegemaakt.

Dit verhaal deel je met ...